85 år med ekspertise

Håndverk siden 1938

Året er 1938. Knut Bjørkheim, Lasse Navdal og Johannes Sagstad åpner dørene til bygdas friske pust på Frekhaug i Meland kommune. En ny trevarefabrikk som skal produsere alt fra vinduer og dører til baderomsmøbler har kommet til live.

Illustrasjon av trevarefabrikken
Illustrasjon av trevarefabrikken ved ferjekaien på Frekhaug

Under krigen går produksjonen bra, og de er en av få fabrikker på vestlandet som øker omsetningen på denne tiden. I 1943 bygger de unge gründerne eget verksted ved ferjekaien på Frekhaug, og bare fire år senere må de utvide ytterligere. Alle varer og materialer fraktes med ferje, da de ikke  har mulighet for tilkomst med bil.

På tidlig 60-tallet overtar Knut Bjørkheim og Lasse Navdal fabrikken. De velger å spesialisere seg på vinduer og dører, da de ser at dette er noe de virkelig kan.
Med de vakre profilene og de sofistikerte linjene, leverer Frekhaug-guttene tidløs design til kvalitetsbevisste kunder. De unike detaljene og de slanke profilene som slipper inn ekstra mye lys blir populære blant nordmenn som setter ekstra pris på kvalitet.

Illustrasjon av Frekhaug Trevarefabrikk fra 1980

Frekhaug Trevarefabrikk flytter inn i et nybygg i industrifeltet på Mjåtveit i Meland kommune i 1980. Bygget har et gulvareal på over 1000 kvadratmeter. Bygget utvides ytterligere i årene som kommer.
På 1990-tallet hadde ”Frekhaug-vinduet” blitt et begrep blant fagfolk i byggebransjen, og bedriften ble døpt om til Frekhaug Vinduet AS. I dag produserer Frekhaug Vinduet i samme stil, med like mye kjærlighet og tradisjonsrikt håndarbeid. Hvert eneste vindu kvalitetssikres, og hvert eneste prosjekt er unikt og spesialtilpasset.

Nettsiden er designet og utviklet av cure